100% zitvlak voor 100% zitcomfort

door | mei 8, 2019 | Alle, Alles, blog-nl | 0 Reacties

Zit je op het puntje van je stoel om te werken? Ik bedoel: letterlijk!

Dat is niet goed. Je zit snel met een ronde rug en zo beschadig je de wervelkolom en de tussenwervelschijven.

Gebruik de volledige opper­vlakte van het zitvlak. Ga zo ver mogelijk achteraan in je bureaustoel zitten. Zo dicht mogelijk tegen de rug­leuning.

Als je bureaustoel dat toelaat, doe je er goed aan om de zitdiepte helemaal naar je eigen lichaam in te stellen. Plaats de rugleuning op zo’n manier dat je er helemaal tegen­aan zit en dat je een ruimte van 2 vin­gers tussen de zitrand en de benen vrijlaat.

Zo zet je je lichaam in de beste hou­ding om het bloed te laten doorstromen naar je benen. Zo vermijd je ook hinderlijke drukpunten in de knieholten.

Zit je toch liever vooraan op je stoel, zon­der dat de rugleuning je lichaam ondersteunt, zorg er dan voor dat je steeds rechtop zit. Dat is een even gezonde zit­houding. Zolang je de rug recht houdt en hem niet laat uitzakken tot een ronde rug.

Tip 1

Kan je de rug­leuning niet tegen je rug aanschuiven? Plaats dan een opgerolde hand­doek of een klein kus­sen tussen je rug en de rugleuning.

Tip 2

Actief zitten op een stoel zonder bewegings­module? Dat kan! Met een ballon. Blaas hem op en plaats hem tussen de rugleuning en je rug. Zo breng je je rug zittend in be­weging. Eenvoudig, effectief én goedkoop.

 

Neem poolshoogte van je zithouding

Neem poolshoogte van je zithouding

Wanneer zit je goed? Wat is de ideale positie voor jou? En hoe bepaal je die? Je hebt een bureaustoel met een hendel om de zithoogte aan te passen. Prima. Maar heb je hem wel juist ingesteld? De vuistregel is: hou je voeten op de grond en zorg ervoor dat de hoek van...

Lees meer
Toestenbord en muis

Toestenbord en muis

Pijnlijke polsen, nekpijn en spanning in de schouders: al die ongemakken kunnen te maken hebben met de manier waarop je met je toetsenbord en je muis werkt. Sommige mensen krijgen zelfs een peesontsteking van de duim, door bij het hanteren van de muis steeds opnieuw...

Lees meer
Breng je beeldscherm in je comfortzone

Breng je beeldscherm in je comfortzone

Kom uit je comfort zone zoveel je wil, maar hou je beeldscherm erin. Veel gezondheidsproblemen in het hoofd en de nek hebben met je beeldscherm te maken. Ik heb al veel mensen verlost van hoofdpijn, migraine of pijn in de nek en de schouders. Het enige wat ik daarvoor...

Lees meer

TERGOFIT BV

Aarschotsesteenweg 33

B-3110 Rotselaar

+32 (0)16 44 33 62

TERGON Benelux

Aarschotsesteenweg 33

B-3110 Rotselaar

christoph.hohl@tergon.ch

+32 (0)16 44 33 62

TERGON Nederland

Blauwe Hof 40-12

NL-6602 WX Wijchen

mark.wintjes@tergon.ch

+31 (0)24 641 51 58

Copyright TERGOFIT 2022 - Algemene Voorwaarden - Straf werk van de Websters