TERGOFIT, Foto BLOG 4 iets extra doen, für ein kleines extra entscheiden, faites un petit extra

Doe eens iets extra’s

door | jun 15, 2020

Hoe je je negatieve spiraal van mopperen en klagen over gedrag van anderen kunt ombuigen en zo zorgt voor een besmettelijk goede sfeer, elke dag weer, overal!

Ergernis, een emotie die we allemaal kennen en waar je geen moeite voor hoeft te doen. Elke dag zijn er vele kleine momenten, thuis of op het werk, dat het leven niet perfect is: de afwasmachine is wéér niet leeggeruimd, het vuilnis is niet naar de container gebracht, de garage is weer niet gebeld, de toiletrol is leeg, het dopje is niet op de tube tandpasta gedraaid, er zit geen papier in de algemene printer, je collega heeft wéér jouw plek in beslag genomen, iemand heeft de deur open laten staan (koud!) en ga zo maar door.

De lijst is eindeloos, iedereen heeft zo zijn eigen grote en kleine ergernissen. Er zijn elke dag wel anderen die iets hadden moeten doen of juist iets niet gedaan hebben. Aanleidingen genoeg tot mopperen en klagen, met een groot risico op een slecht humeur en een vervelende sfeer om je heen.

Wil je dat? Wil je je dag en je leven hierdoor laten vergallen?

Het kan anders. Jij beslist.

Je kunt ervoor kiezen om je te ergeren en op je gelijk te blijven staan: de ander had het immers moeten doen. OF

Je besluit om zelf een beetje moeite te doen en het probleem op te lossen. Dat is soms in een paar tellen gepiept, het hoeft niet veel tijd te kosten maar levert oh zo veel op. Breng zelf de zak naar buiten, draai het dopje erop, ruim de machine leeg, zoek een andere werkplek: kleine handelingen met een groot effect!

In plaats van een hoofd vol boosheid heb je een goed hart, positieve gedachten en grote kans op een “Wat fijn dat je dat gedaan hebt.” uit je omgeving.

“Ja maar ……” zeg je assertief, “zo kan ik wel aan de gang blijven”, of “daar komt de ander gemakkelijk mee weg.” Zo waar als de uitspraken mogen klinken, ze dienen vooral als excuus om niet zelf te hoeven handelen en te berusten in de situatie van gemopper en geklaag.

Dat wil je toch niet meer?

Kies eens voor iets extra’s; doe eens iets méér. Kies ervoor om positief aan je dag te beginnen en positief je dag te beëindigen. Kies ervoor om zelf iets te doen en zeg “nee” tegen de onvrede over wat anderen hadden moeten doen – het helpt je niet verder en creëert enkel stress en een vervelende sfeer. Doe eens iets méér, niet omdat het moet maar omdat je ervoor kiest, omdat je op een positieve manier wilt leven en werken. Kleine moeite, groot resultaat. Doe iets, het zal je vooral dankbaarheid en waardering opleveren.

Grote kans dat je anderen ermee besmet en je iets op gang brengt waar iedereen blij mee is en waar je elkaar mee verder helpt.

Gewoon doen!

Benieuwd hoe je jouw werkomgeving gezonder kan maken en op die manier de productiviteit van jou en je werknemers omhoog kan krikken? Maak snel een afspraak en kom het te weten!

Deel dit artikel

ODE AAN DE SLIPPER

ODE AAN DE SLIPPER

Wees eens lief voor je voeten, kies je schoeisel met zorg, zowel thuis als op je werk. Meeslepend zong hij, Elvis...

Lees meer
Roestvrije gewoontes

Roestvrije gewoontes

Over de kracht van gewoontes en de zin van checklists. Heel veel acties en handelingen verricht je zonder erbij na te...

Lees meer