TERGOFIT ODE AAN DE SLIPPER

ODE AAN DE SLIPPER

door | okt 23, 2020

Wees eens lief voor je voeten, kies je schoeisel met zorg, zowel thuis als op je werk.

Meeslepend zong hij, Elvis Presley, over zijn blauwe suède schoenen. Neem Nancy Sinatra, die haar gevoelens vertolkte met haar laarzen of Jennifer Lopez die haar superhoge hakken toezong.

Er zijn zo veel beroemde songs over flitsende schoenen, stoere laarzen of verleidelijke hoge hakken.
Maar nooit, nee nooit zong iemand hartstochtelijk over de kracht van slippers; nooit zong er iemand over stoere blote voeten of sexy pantoffels – behalve professor Higgins dan, aan het eind in My fair lady, maar ja, die hoefde niet te werken.
Terwijl er toch zoveel redenen zijn om comfortschoenen te bezingen. Denk maar eens aan alle blaren, pijn, eelt, zwellingen, schimmel, nare geur, verstuikte enkels, slechte houding, mogelijk zelfs stress – allemaal klachten die te maken (kunnen) hebben met de schoenen die we dragen: mooi, hip en cool misschien, maar niet zo verantwoord, zeker niet als het gaat om al die werkuren in de week. Onze voeten lijden wat af, elke dag weer, met alle gevolgen van dien.

Wat zouden onze voeten zelf zingen als zij de kans kregen?
Misschien wel deze smartlap: “Had ik maar nooit die killerheels ontmoet”, of anders een gevoelig liefdeslied: “Sandaal en ik, voor altijd samen”.
Om dan, bevrijd van alle schroom, uit te barsten in een aubade: “O schoen met ronde neus, u bent zo goed voor mij” en te eindigen met een wensdroom: “Ach waren wij maar altijd onbedekt en vrij”.

Wees eens lief voor je voeten, en daarmee voor je zelf. Elke dag en overal, niet alleen thuis maar ook, ja juist op kantoor.
Neem de kans te baat om, als we hopelijk weer meer mogen en kunnen dan thuiswerken, eens na te denken over je dagelijkse werk-schoenen:
– Zijn er harde eisen op de werkplek met betrekking tot veiligheid?
– Zijn je schoenen passend: niet te krap en niet te wijd; niet te groot en niet te klein?
– Heb je verschillende hakhoogtes? Een hak van maximaal 4 centimeter is het beste als het gaat om verdeling van gewicht over je voet en je algehele houding.
– Bieden je schoenen voldoende steun en laten ze je voeten ademen?
Kijk ook eens naar je dagelijkse werkgewoontes: kun je je werk en afspraken zó organiseren dat je kunt wisselen van schoenen, of soms even helemaal niets aan je voeten hebt, zonder dat anderen er last van ondervinden of er aanstoot aan nemen?

Zorg goed voor je voeten dan kun je misschien, wie weet, als je heel goed luistert, aan het eind van de dag, je voeten horen zingen, tevreden en gelukkig: “You make me feel so lalalala”.

Benieuwd hoe je jouw werkomgeving gezonder kan maken en op die manier de productiviteit van jou en je werknemers omhoog kan krikken? Maak snel een afspraak en kom het te weten!

Deel dit artikel

Roestvrije gewoontes

Roestvrije gewoontes

Over de kracht van gewoontes en de zin van checklists. Heel veel acties en handelingen verricht je zonder erbij na te...

Lees meer