Ondersteuning onderrug dankzij Schukra

door | jan 19, 2020

Om de kromming in de lendenstreek beter te kunnen aanpassen, is de Schukra-optie beschikbaar voor hoogwaardige bureaustoelen. Hiermee kunt u de rugleuning individueel in het lendengebied aanpassen en zo krijgt u een verstelbare lendensteun. Dit is met name handig voor mensen die al problemen hebben met hun rug of tussenwervelschijven, vooral met hun onderrug en dus een lendensteun nodig hebben.

Een gezonde wervelkolom (columna vertebralis) heeft een S-vorm en moet tijdens het zitten in deze natuurlijke positie blijven zodat de tussenwervelschijven (discus intervertebralis) worden beschermd en er geen valse kromming in de rug kan optreden.

Een goede ergonomische bureaustoel moet een individuele instelling van de kromming in het lendengebied garanderen. Dit wordt in elk geval gegarandeerd met de Schukra-optie. In de getoonde video wordt het Schukra-mechanisme mechanisch ingesteld door het handwiel aan de rechterkant van de rugleuning van de TERGON-bureaustoel. Wanneer het handwiel wordt gedraaid, wordt een plastic plaat uitgerekt of ontspannen in het vormschuim met behulp van een kabel. Dit creëert een kleinere of grotere bolling in het rugkussen, die de wervelkolom beter ondersteunt in het gebied van de 3e, 4e en 5e lumbale wervels of lendenwervels. Dit zorgt voor een gezonde zithouding en verlicht de tussenwervelschijven.

Voor een optimale afstelling van de lendensteun is het voordelig om de hoogte van de rugleuning van de bureaudraaistoel aan te passen. De rugleuning van de TERGON bureaustoelen kan worden aangepast door ze voorzichtig omhoog te duwen. In de bovenste positie valt de rugleuning terug in de laagste startpositie. Dit betekent dat u de lendensteun zowel in de hoogte als met Schukra in de diepte kunt verstellen.

Laat de rugleuning dynamisch bewegen om het maximale uit uw ergonomische bureaustoel te halen. Vergrendel de rugleuning van uw bureaustoel dus niet, maar laat hem open en beweeg hem vrij met de juiste tegendruk in het rugkussen die door het stoelmechanisme kan worden ingesteld. Dit houdt de tussenwervelschijven soepel en rugproblemen kunnen verminderd of zelfs vermeden worden.

Benieuwd hoe je jouw werkomgeving gezonder kan maken en op die manier de productiviteit van jou en je werknemers omhoog kan krikken? Maak snel een afspraak en kom het te weten!

Deel dit artikel

ODE AAN DE SLIPPER

ODE AAN DE SLIPPER

Wees eens lief voor je voeten, kies je schoeisel met zorg, zowel thuis als op je werk. Meeslepend zong hij, Elvis...

Lees meer
Roestvrije gewoontes

Roestvrije gewoontes

Over de kracht van gewoontes en de zin van checklists. Heel veel acties en handelingen verricht je zonder erbij na te...

Lees meer