Tergofit-opgeruimd-werken

Opgeruimd werken, voor iedereen

door | dec 31, 2019

Slechts 15 minuten per dag. Meer heb je niet nodig om je werkleven te veranderen. Nooit meer zoeken naar spullen, of ergernis omdat je iets niet kunt vinden. Hallo opgeruimd bureau en tijd voor een kopje koffie.

Dat vreemde gevoel, die combinatie van afgunst en schuldgevoel, als je de ordelijke en nette werkplek van een collega ziet en denkt: hoe doet hij dat toch?

Herkenbaar?

Die zucht als je je zelf voor de zoveelste keer hoort zeggen dat iets niet zoek is hoor, slechts tijdelijk afwezig.

Herkenbaar?

Die ergernis als je je realiseert dat je stukken voor de derde of vierde keer print omdat je de originelen “te goed hebt opgeborgen”.

Herkenbaar?

Ooit wel eens opgeteld hoeveel tijd je besteedt aan het zoeken naar stukken of “het lag er gisteren nog” dingen – en geschrokken van de uitkomst?

Als je vier keer “nee” hebt geantwoord, stop dan met lezen; je bent de collega met het schone bureau waar anderen met afgunst en bewondering naar kijken.

Als je vier keer “ja” hebt geantwoord: wanhoop niet en lees vooral door. Er is een remedie, voor iedereen: opruimen.

Ja maar, te druk, geen tijd, moet nog zoveel andere zaken doen, de telefoon gaat, moet de mail nog afhandelen, moet een deadline halen, wil ook wel eens op tijd naar huis, ben nu eenmaal niet zo netjes, heb het in mijn hoofd heus wel op orde hoor, kan de secretaresse / schoonmaker dat niet doen? Tja, op die manier verandert er niet veel, en blijft die fijne geordende werkplek een mooie droom.

Het kan ook anders. Er is niet veel voor nodig, enkel een wekker, en een beslissing: per dag 15 minuten besteden aan opruimen. Niet meer, stel de wekker in op 15 minuten en stop als het alarm gaat.

Het resultaat zal je verrassen: in 10 dagen is je bureau overzichtelijk geworden, kun je stukken weer vinden en zijn je ergernissen over documenten met pootjes verdwenen. Daarna is het gemakkelijk: één keer per week, op een vaste dag en een vast tijdstip, 15 minuten opruimen.

Gewoon doen. Het werkleven wordt er zo veel leuker door, met voldoende tijd voor werk én bijpraten met je collega’s.

Benieuwd hoe je jouw werkomgeving gezonder kan maken en op die manier de productiviteit van jou en je werknemers omhoog kan krikken? Maak snel een afspraak en kom het te weten!

Deel dit artikel

ODE AAN DE SLIPPER

ODE AAN DE SLIPPER

Wees eens lief voor je voeten, kies je schoeisel met zorg, zowel thuis als op je werk. Meeslepend zong hij, Elvis...

Lees meer
Roestvrije gewoontes

Roestvrije gewoontes

Over de kracht van gewoontes en de zin van checklists. Heel veel acties en handelingen verricht je zonder erbij na te...

Lees meer