Toestenbord en muis

door | jun 3, 2019 | Alle, Alles, blog-nl | 0 Reacties

Pijnlijke polsen, nekpijn en spanning in de schouders: al die ongemakken kunnen te maken hebben met de manier waarop je met je toetsenbord en je muis werkt. Sommige mensen krijgen zelfs een peesontsteking van de duim, door bij het hanteren van de muis steeds opnieuw dezelfde bewegingen uit te voeren.

Een goede houding is daarom bijzonder belangrijk.

  • Zet je toetsenbord niet te ver van je weg. Onder het scherm is uit den boze! Breng het een beetje dichter bij je lichaam zodat je een natuurlijke, ontspannen houding met je armen en schouders aanneemt.
  • De polsen moeten ontspannen op de tafel liggen. Gebruik daarom een toetsenbord dat niet te hoog is. Zorg er in ieder geval voor dat je polsen zeker niet naar boven gebogen worden. Gebruik indien nodig een polskussen zodat je polsen zich helemaal kunnen ontspannen.
  • Ook wanneer je je muis hanteert, mag je pols niet naar boven gebogen zijn. Die moet goed ontspannen op de tafel liggen. Ook hier kan het gebruik van een polskussen wonderen doen. Zorg er in ieder geval voor dat de muis niet te ver van het lichaam verwijderd is zodat er geen spanning in je nek en schouders kan ontstaan.
  • Als de pijn in de pols niet verdwijnt, overweeg dan om een verticale muis aan te schaffen. Daarmee werk je op een andere manier met je pols en je onderarm: een subtiele aanpassing die vele mensen al geholpen heeft.

Tip

Je kunt zelf een polskussen “maken”. Vouw een kleine handdoek zodat je hem comfortabel onder je polsen kunt leggen. Heb je een polskussen nodig om beter met de muis te kunnen werken, gebruik dan een washandje in plaats van een handdoek. Dat biedt een betere ondersteuning.

Neem poolshoogte van je zithouding

Neem poolshoogte van je zithouding

Wanneer zit je goed? Wat is de ideale positie voor jou? En hoe bepaal je die? Je hebt een bureaustoel met een hendel om de zithoogte aan te passen. Prima. Maar heb je hem wel juist ingesteld? De vuistregel is: hou je voeten op de grond en zorg ervoor dat de hoek van...

Lees meer
Breng je beeldscherm in je comfortzone

Breng je beeldscherm in je comfortzone

Kom uit je comfort zone zoveel je wil, maar hou je beeldscherm erin. Veel gezondheidsproblemen in het hoofd en de nek hebben met je beeldscherm te maken. Ik heb al veel mensen verlost van hoofdpijn, migraine of pijn in de nek en de schouders. Het enige wat ik daarvoor...

Lees meer
100% zitvlak voor 100% zitcomfort

100% zitvlak voor 100% zitcomfort

Zit je op het puntje van je stoel om te werken? Ik bedoel: letterlijk! Dat is niet goed. Je zit snel met een ronde rug en zo beschadig je de wervelkolom en de tussenwervelschijven. Gebruik de volledige opper­vlakte van het zitvlak. Ga zo ver mogelijk achteraan in je...

Lees meer

TERGOFIT BV

Aarschotsesteenweg 33

B-3110 Rotselaar

+32 (0)16 44 33 62

TERGON Benelux

Aarschotsesteenweg 33

B-3110 Rotselaar

christoph.hohl@tergon.ch

+32 (0)16 44 33 62

TERGON Nederland

Blauwe Hof 40-12

NL-6602 WX Wijchen

mark.wintjes@tergon.ch

+31 (0)24 641 51 58

Copyright TERGOFIT 2022 - Algemene Voorwaarden - Straf werk van de Websters