Vormschuim met TWIN Comfort

door | mei 23, 2020

Wat is vormschuim precies? Voor al zijn comfortabele en ergonomische bureaustoelen gebruikt TERGON alleen vormschuim, wat een ergonomische lichaamsaanpassing en een proactief veergedrag mogelijk maakt.

Om een zit- of rugkussen van vormschuim te maken, moet het in een gietvorm gegoten en vervolgens gebakken worden. Het voordeel van dit proces is het creëren van een gelijkmatige celstructuur, wat ook een hogere dichtheid garandeert. Dit leidt niet alleen tot een merkbaar hoger comfort, maar ook tot een langere levensduur van de kussens van vormschuim.

Door de vorm in de gietvorm is het mogelijk om de kussens precies zo te produceren als ergonomisch gewenst is en het vormschuim zorgt ook voor een betere ventilatie. Een wervelkolom heeft bijvoorbeeld een S-vorm en deze anatomische kromming kan met behulp van de gietvorm in het vormschuim in exact dezelfde lineaire vorm worden gereproduceerd. Een dergelijke reproductie van een gezonde rug is duidelijk zichtbaar in de rugkussens van TERGON, die de vorm van een natuurlijke kromming van de wervelkolom reproduceren.

In vele TERGON-kussens is het vormschuim extra verfijnd met het TWIN Comfort Systeem. Dit betekent dat er een extra schuimlaag wordt aangebracht op de reeds gevormde kussens. Zachtere en hardere schuimsoorten werken in combinatie met elkaar en verhogen het zitcomfort merkbaar.

Het TWIN Comofort-systeem resulteert in een optimaal samenspel van hardere en zachtere schuimsoorten, vergelijkbaar met die van hoogwaardige matrassen. Dit verbetert de ergonomie en deze schuimcombinatie helpt proactief tegen de vorming van trombose. Dit betekent dat zelfs wanneer men urenlang zit, men met dergelijke zit- en rugkussens toch een maximaal comfort en een optimale ergonomie kan bereiken. Vormschuim in combinatie met het TWIN Comfort System bevordert een gezonde zithouding, voorkomt rugklachten en doet dat bovendien jarenlang op een betrouwbare manier.

Benieuwd hoe je jouw werkomgeving gezonder kan maken en op die manier de productiviteit van jou en je werknemers omhoog kan krikken? Maak snel een afspraak en kom het te weten!

Deel dit artikel

ODE AAN DE SLIPPER

ODE AAN DE SLIPPER

Wees eens lief voor je voeten, kies je schoeisel met zorg, zowel thuis als op je werk. Meeslepend zong hij, Elvis...

Lees meer
Roestvrije gewoontes

Roestvrije gewoontes

Over de kracht van gewoontes en de zin van checklists. Heel veel acties en handelingen verricht je zonder erbij na te...

Lees meer